Fysioterapi

Undersøgelse og behandling

Lars Henrik Dahlberg

Vores fysioterapeuter har videreuddannelse i manuelle behandlingsmetoder som Mulligan, Mckenzie, Fascial manipulation og Idræts og sportsfysioterapi

Vores filosofi på klinikken er at den allerbedste behandling altid bliver en kombination af det allerbedste fra vores mange faglige behandlingsteknikker og så en god bred menneskelig erfaring, forståelse og empati uanset hvad problematik du kommer med.

Det vil glæde os at kunne hjælpe dig, så er du blevet mere nysgerrig på nogle af de specifikke behandlingsmetoder vi bruger, så kan du læse mere om dem her nedenunder.

Behandlingsmetoder-specialer

 • Fascial Manipulation

  Effektiv teknik der fjerner smerter ved at mobilisere bindevævet.

  Fascial Manipulation er en undersøgelses og behandlingsmetode, der fokuserer på at påvirke kroppens bindevæv (fascie). Har man haft tilbagevendende, symptomer/smerter i længere tid, typisk i mange dele af kroppen samtidigt, så kan fascial manipulation, eller bindevævsmobilisering som det også benævnes, være en behandlingsform som kan hjælpe dig.

  Teknikken tager udgangspunkt i behandling af kroppens dybe fascie. Fascien er en ubrudt hinde, der omslutter hele kroppen under huden og mellem musklerne og organerne. Tanken bag behandlingsformen, er at fjerne bevægeindskrænkning i bindevævet/ fascien, så man kan bevæge sig fleksibelt og smertefrit.

  Fascial manipulation har vist god effekt på mange kroniske, længerevarende, ryg og nakke smerter, whiplash, skulderproblemer og smerte tilstande som er diffuse og har udbredelse til flere forskellige områder i kroppen.

  Hvis du kan genkende nogle af dine problemer/smerter i beskrivelsen, kan fascial manipulation, måske i samspil med nogle af vores andre behandlingsteknikker være noget der kunne hjælpe dig.

  Vi står klar til at hjælpe.

 • Sportsfysioterapi

  Specialist i at bringe dig hurtigt og sikkert tilbage til din sport

  Du møder en fysioterapeut som har stor indsigt i skader indenfor idrættens verden og derfor kan hjælpe dig igennem et skadesforløb på en sikker og optimal måde.

  Udgangspunktet er en aktiv behandling, hvor du fra dag et indgår i et tæt samarbejde med sportsfysioterapeuten om at træne det du kan og bygge dig selv op igen. Effektivt og sikkert. Selvfølgelig sideløbende med den nødvendige behandling.

  Skadesbehandling og øget præstation i et koncept

  En sportsfysioterapeut behandler ikke kun skader, men hjælper også med præstationsfremme og skadesforebyggelse, så ønsker du at forøge dine muligheder for i fremtiden at forblive skadesfri er der hjælp at hente hos os.

  Da supplerende idrætstræning sammen med et styrketræningsprogram, både kan have præstationsfremmende og skadesforebyggende effekt.

  Idrætsfysioterapeuten kan teste dig for at finde ud af, hvor du kan forbedre dig. Det kan være din styrke, kondition, balance og smidighed.

  Ud fra dette kan  idrætsfysioterapeuten udarbejde et supplerende træningsprogram, der er tilpasset dine fysiske udfordringer og din sport.

  Vi er flere fysioterapeuter på klinikken med speciale indenfor sports og idrætsfysioterapi.

  Vi er klar til at hjælpe dig.

 • Mulligan-konceptet

  En effektiv og smertefri behandling

  Mulligan metoden er opfundet og udviklet af Fysioterapeut Brian Mulligan. Metoden er en manuel behandling, hvor man behandler så funktionelt som muligt og tager udgangspunkt i den eller de bevægelser, som du beskriver som problematiske.

  Det centrale ved metoden er at behandle via en aktiv bevægelse hos patienten samtidig med at terapeuten laver en led mobilisering. Mulliganmetoden er blid og smertefri og patienten er aktivt med i behandlingen for at genvende smertefri bevægelighed i f.eks en skulder eller en albue.

  Mulligan teknikken kan dog med god effekt bruges på alle led i kroppen, hvor der er smerter/nedsat bevægelighed.

  Samarbejdet med dig er vigtigt. Fysioterapeuten orienterer, tester og re-tester din bevægelighed og vurdere dine fremskridt sammen med dig.

  Mulligan metoden er et behandlingsprogram med både øvelser, selvmobilisering og tapning og målet for behandlingen er altid hurtigt og effektiv at få dig til selv at tage over og blive selvhjulpen og smertefri.

  Hvis det lyder interessant for dig, så står vi klar til at hjælpe dig.

 • Mckenzie-konceptet

  Især effektiv til ryg og nakke problemer

  Mekanisk Diagnostik og Terapi (McKenzie) omfatter en unik, struktureret og trinvis proces, til at undersøge, behandle og forebygge dit problem. Har omfattede og rigtige gode resultater især til nakke og ryg problemer. 

  Mckenzie tilgangen tager udgangspunkt i kroppens biomekanik og de symptomer du kommer med. Målet er at give dig forståelsen og redskaberne til at du kan hjælpe dig selv hvis problemet skulle opstå i fremtiden.

  Undersøgelse

  På baggrund af dine smerter og leddenes evne til at bevæge sig kan en McKenzie-uddannet fysioterapeut finde frem til, hvilket type problem du har. Denne undersøgelsesmetode sikrer dig optimal kvalitet og udbytte, og du får selv en indgående indsigt i, hvorfor du har ondt.

   McKenzie-undersøgelsen kan være et vigtigt og nemt alternativ og/eller supplement til specialundersøgelser (bl. a. MR-scanning), når det drejer sig om at finde årsagen til dit ryg/nakkeproblem.

  Grundtanken i McKenzie-systemet er, at man gerne vil forebygge, at nye og gentagende gener opstår igen. Metoden tager nemlig udgangspunkt i, hvad du som patient selv kan gøre for at afhjælpe dit problem og slippe af med smerterne. Et af hovedformålene er at gøre dig, smertefri, selvhjulpen og uafhængig af behandling via forståelse for nogle grundlæggende mekanismer i kroppen.

  Behandling

  Udgangspunktet i behandlingen efter McKenzie-metoden er, ud fra undersøgelsen at give dig en velovervejet plan for hvilke specifikke øvelser, som skal udføres regelmæssigt i dagligdagen, dette suppleres ofte med specifikke mobiliseringsteknikker i den akutte fase.

  De fleste patienter kan ret hurtigt og med rigtig god effekt behandle sig selv derhjemme.

  Vores fysioterapeut vil som en del at behandlingen komme med en sandsynlig årsag til hvorfor du får ondt. Du får som en del af behandlingen vist nøje udvalgte øvelser, som du typisk kan lave derhjemme. Både som en del af din vej mod smertefrihed, men også som forebyggelse for det ikke sker igen.

  Skulle du have behov for mere intensiv optræning af f.eks din ryg har vi mange ryghold og et godt motionscenter, hvor du kan træne både med og uden henvisning. Se mere her

  Forebyggelse

  Din aktive indsats er en vigtig medspiller i din forbedring.

  Vi er eksperter i at give dig redskaberne til at blive din smerter kvit og give dig en hjælpende hånd med såvel den rette behandling og vejledning.

  Har du behov for hjælp - vi står klar.

En grundig undersøgelse er et godt udgangspunkt for en god behandling

Behandlingen tager udgangspunkt i en grundig undersøgelse, og på baggrund af denne tilrettelægges det videre behandlings/træningsforløb.

Vi kan tilbyde et professionelt forløb med rigtigt gode fysioterapeutiske behandlings- og genoptræningsmuligheder.

Vi har fysioterapeuter med mange års erfaring, som med deres høje faglige niveau og gode menneskelige egenskaber sørger for du får den bedste behandling.

De fysiske rammer er vi også stolte af, idet vi har en moderne klinik med stort lyst træningscenter og stor træningssal.

 

Rygsmerter/lændesmerte

Rygproblemer

Smerter i ryggen kan have mange årsager.

Uanset om det er akut ondt i ryggen eller lidt mere kronisk, så er vi meget erfarne i behandling af rygproblematikker og har mange ryghold.

 

specifik undersøgelse nakke

Nakke problemer

Nakkeproblemer kan opstå akut som et `hold i nakken` .

Langt de fleste nakkeproblemer opstår dog lidt mere snigende uden èn enkelt årsag.

Vi har stor erfaring i at hjælpe med begge ting.

Hovedpine

Hovedpine

Hovedpine kan have mange årsager.

En af de mest almindelige er muskelspændinger i nakken.

Knæundersøgelse

Knæproblemer

Det er vigtigt at skelne mellem akut knæproblemer og så mere langsomt opståede knægener.

 

Fotolia 9928726 Subscription L

Fod/ankelproblemer

Fod og ankelproblemer opstår enten akut eller mere snigende.

Vi kan i begge tilfælde hjælpe med at stille en diagnose og give dig den rette hjælp.